Faberland játszótér építés logó szlogennel

Fitneszparkok új szintre emelve

A mozgás és úgy általában az egészséges életmód jelentősége az utóbbi időszakban egyre jobban felértékelődik társadalmunkban. Ha valaki sportolni szeretne, ma már rengeteg lehetőség közül választhat: mozoghat kültéren, beltéren, egyedül vagy csapatban, a lényeg, hogy megtalálja azt a mozgásformát, melyet szívesen végez és testileg és lelkileg is feltölti! Sokan választják a konditermeket mozgásigényük kielégítésére, de a kültéren található fitneszparkok is egyre nagyobb teret hódítanak.

Fitneszparkok új szintre emelve
Manapság, ha valaki sportolni szeretne, rengeteg lehetőség közül választhat – kültéren és beltéren egyaránt.

A köztéri fitneszparkokat és magát a szabadtéren való edzést már valószínűleg nem kell bemutatni senkinek, hiszen egyre több hazai településen megtalálhatóak, így mára már sok embernek elérhetővé vált ez a méltán népszerű és közkedvelt szabadidős tevékenység, mozgásforma.

Egy korábbi cikkünkben már részletesen kifejtettük a kültéri fitneszparkok előnyeit, jellemzőit, melyek amellett, hogy a fiatalabbtól az időseken át minden korosztály átmozgatására alkalmasak, remek családi és közösségi programot is biztosítanak és mindezt pedig a szabadban, a friss levegőn!

Fitneszparkok új szintre emelve
A City fitnesz termékcsalád eszközei főként a saját testsúlyos gyakorlatok elvégzését támogatják.

A FABERLAND Kft. kínálatában eddig is megtalálható City fitnesz termékcsalád eszközei a saját testsúlyos voltuk révén lehetővé teszik a teljes test izomzatának átmozgatását, hasonlóan a belső ellenállásos technikával felszerelt Urban fitneszeszközökhöz. Az általunk forgalmazott fitneszeszközök azonban nem olyan rég egy új termékcsaláddal bővültek. Ez a Pro fitnesz termékcsalád, mely egy magasabb szintre emeli a szabadtéri edzést! És hogy mit értünk ez alatt? A továbbiakban részletesen kifejtjük ezt a kérdéskört és bemutatjuk új termékcsaládunk előnyeit és jellemzőit.

A Pro fitnesz termékcsalád előnyei

1. Új célcsoport kiszolgálása a fitneszparkoknál

A Pro fitnesz termékcsalád eszközei – amelyekből sokszínű fitneszpark építhető – nem a jól megszokott saját testsúllyal vagy ellenállással dolgoznak, hanem tárcsás súlyokkal rendelkeznek, ezáltal az állítható súlyok miatt a jó erőben lévő, fiatalabb korosztály számára is megnyílik a kültéri edzés lehetősége! A szabadtéri súlyzós Pro széria eszközei így nemcsak kellemesen átmozgatnak, hanem lehetővé teszik a személyre szabható erőedzést és a testépítést, mindezt a kültéri fitneszpark nyújtotta friss levegőn. Mivel ezek a fitneszeszközök kiválóan alkalmasak az izomerő-fejlesztésre, ezért ajánljuk őket katonaság vagy főiskolák területére vagy fiatalok által gyakran látogatott közterületi parkokba, terekre.

2. Széles kínálat

A széles termékpaletta hozzájárul ahhoz, hogy minden olyan izomcsoportot erősíthető legyen a tárcsasúlyos fitnesz eszközökkel, amit a klasszikus konditeremben található kondigépeknél megszokhattunk. Vannak kifejezetten az alsótest izmainak erősítésére alkalmas eszközök, mint például a Guggoló gép (FLFE201),  Lábtoló gép (FLFE203) vagy Farizom gép (FLFE207), míg számos kondigép a felsőtest izomerejének fejlesztésére használható, mint például a Háterősítő gép, a Tárogató gép és a Mellnyomó gép.

FLFE203 faberland kulteri fitnesz labtolo gep n
A képen a Pro fitneszcsalád lábtoló gépe látható, amely kitűnően alkalmazható az alsótest izmainak, különösen a láb és a derék izomzatának erősítésére.

3. Személyre szabható erőedzés

Akárcsak a klasszikus beltéri kondiparkokban, az edzések a Pro fitnesz termékcsaláddal is teljesen a felhasználó igényeihez szabhatóak. Az eszközökön a tárcsasúlyok 5 kg-ként állíthatóak, így a gyakorlatok az egyén céljaihoz és erőnlétéhez igazíthatóak! Alapfelszerelésként az eszközökön karonként 3×5 kg tárcsasúly található, de igény esetén egyedi kérésre van lehetőség 10 kg-os tárcsák rendelésére is.

4. Erősítés szabadtéren

Egy hatalmas előnye ezeknek az eszközöknek a beltéri kondigépekkel szemben az, hogy számos helyzetben sokkal komfortosabb élményt biztosít a kültéren, friss levegőn való edzés, mint az izzadó emberektől zsúfolt edzőterem. Ez az előny az utóbbi járványos időszakban még jobban felértékelődött.

Fitneszparkok új szintre emelve
Számos helyzetben sokkal komfortosabb élményt biztosít a kültéren, friss levegőn való edzés, mint a zsúfolt edzőterem.

5. Magas minőség, prémium eszközök

A Pro termékcsalád EU szabványos fitnesz eszközöket tartalmaz, melyek magas minőséget képviselnek a piacon. A kiváló minőségű szénacél alapanyagnak, a speciális cinkrétegnek és a porfestésnek köszönhetően a kültéri kondigépek egytől egyik időjárásállóak és UV-állóak. Mindemellett pedig vandálbiztosak és jól ellenállnak a használatból fakadó sérüléseknek, így hosszú időn keresztül használhatóak a köztereken.

Új Pro fitnesz eszközeinkből kialakítható egy teljes tárcsasúlyos kültéri kondipark, de a City és Urban szériáinkban található eszközökkel párosítva akár egy sokkal komplexebb fitneszpark is létrehozható. A termékcsaládok kombinálásával a tárcsasúlyos gépeken való erősítő edzés után kitűnő levezetést biztosítanak a saját testsúlyos gépeink, de akár a könnyebb, átmozgató gyakorlatok kedvelői is megpróbálkozhatnak 1-1 nehezebb, tárcsasúlyos gyakorlattal.

Ha köztéri fitneszpark kialakításán gondolkozik vagy egy meglévő kondiparkot turbózná fel tárcsasúlyos fitnesz eszközökkel, vegye fel velünk a kapcsolatot és kollégáink segítenek a célcsoportnak és a helyi igényeknek megfelelő kültéri fitnesz eszközök kiválasztásában!