Faberland játszótér építés logó szlogennel
fooldal faberland muszaki tartalom j 2

Játszóvárak

A Faberland közületi játszóvárak tervezésekor egyaránt fontos volt, hogy minősített játszótéri eszközeink biztonságosak, esztétikus formavilágúak legyenek és minimális karbantartási igénnyel rendelkezzenek. A közterületi játszóvárak kivitelezését pedig nagy szakértelemmel és hozzáértéssel végzik kollégáink.

/
/

Gondozásmentes fém játszóvárak

Minősített fém játszótéri eszközök

A köztéri játszóvárak megfelelnek az MSZ EN 1176-1:2018, MSZ EN 1176-3:2018 számú szabványok előírásainak.

Prémium magyar és prémium európai gyártó által készített játszótéri eszközök

A FABERLAND Kft. által gyártott, tanúsított játszótéri eszközök anyaga a használhatóság, tartósság és esztétikai követelmények teljesítése érdekében fém és műanyag.

A fémszerkezetek szinterezettek és tűzihorganyzottak. A gondozásmentes közületi játszóeszközök fémvázaira szereljük az időjárás-, és UV-álló HDPE elemeket.

Termékcsaládunkban megtalálhatóak olyan izgalmas játszóvárak is, amelyeket egy prémium európai gyártó tervezett és gyárt, s amelyeknek kizárólagos magyarországi forgalmazója a FABERLAND Kft.

 

Prémium játszóvárak

A magas műszaki tartalomnak köszönhetően minősített fém játszótereink jól ellenállnak az időjárásnak és a használatból eredő sérüléseknek.

A köztéri eszközök fémszerkezetein elvégzett festésnek vagy tűzihorganyzásnak köszönhetően hosszú ideig nem jelentkezik korrózió a fém felületén, a filmbevonatos rétegelt lemez pedig jól ellenáll a mechanikai behatásoknak.

 

A játszótéri eszközök funkciói

Magyar fém játszótér gyártóként fontosnak tartjuk, hogy az általunk tervezett és gyártott prémium minőségű, EU szabványos fém játszóeszközök hosszú ideig megőrizzék minőségüket, a tartós kivitelezésnek köszönhetően így sokáig okozva örömet egy-egy település vagy intézmény gyermekei számára. Számos funkciójának köszönhetően a TÜV tanúsított játszóvárak a közterületi játszóterek nélkülözhetetlen részét képezik. A szabványos gyártmányainknak egyes típusai elérhetőek zártszelvényes és fém oszlopos, csőbilincses kivitelben is. Az általunk gyártott gondozásmentes fém játszóvárak részét képezik többek között: csúszda, kötélháló, mászófal, alagút, függő vagy láncos híd, hinta, OXO amőba, láncos egyensúlyozó, stb. A játszótéri eszközök tervezése során ügyeltünk arra is, hogy a fém játszóeszközök minél szélesebb korosztály számára nyújtsanak élvezetet, így külön figyelmet fordítottunk arra, hogy kis esési magassággal rendelkező, könnyen megközelíthető mini játszóvárakat is tervezünk a kisebbek részére. Igény felmerülése a teljes kivitelezést elvégezzük, így a legyártott, prémium játszótéri eszközök szabvány szerinti telepítését is vállaljuk!

Csúszda

A közületi játszóvárak egyik fő vonzerejét képezik a csúszdák. Az EU szabványos játszóvárakon, azok méretétől függően 0,59 m, 0,9 m, 1,2 m, 1,5 m beülési magasságú csúszdák találhatóak. A Faberland gondozásmentes toronycsúszda tervezésekor egyaránt fontos volt, hogy a minősített eszköz biztonságos, formavilága esztétikus, környezetbe illő legyen, valamint minimális karbantartási igénnyel rendelkezzen.

A TÜV tanúsított csúszda megfelel az MSZ EN 1176-1:2018, MSZ EN 1176-3:2018 számú szabványok előírásainak, így, mint közterületi csúszda, biztonsággal telepíthető óvodákba, iskolákba és egyéb közület számára.

Az általunk gyártott közterületi toronycsúszda vagy csúszdatorony anyaga, a használhatóság, tartósság és esztétikai követelmények teljesítése érdekében fém és műanyag.

A tanúsított csúszda fém alkatrészei horganyzottak, elektrosztatikus porszórású műanyag réteggel vannak bevonva.

A csúszdás játszótorony műanyag elemei UV álló HDPE lemezekből készültek, melyek jól ellenállnak az időjárási körülményeknek és az esetleges rongálásoknak.