Faberland játszótér építés logó szlogennel
fooldal faberland muszaki tartalom j 2

Köztéri fém játszótéri eszközök

A tervezéstől a teljes körű kivitelezésig vállaljuk a rendkívül tartós, magas műszaki tartalommal bíró és esztétikus megjelenésű közterületi játszótér eszközeinek a gyártását és telepítését.
A prémium EU szabványos játszótér építés szakértelme számos év tapasztalataira épül és az általunk megvalósított játszótér kivitelezés nagyszerű lehetőség iskolák, óvodák, illetve önkormányzatok számára. Ezek a játszótéri eszközök csodás óvodai udvari játékok, bölcsődei udvari játékok és iskolai udvari játékok lehetnek, garantálva a gyerekeknek a felhőtlen szórakozást.

/

Köztéri fém játszótéri eszközök

A köztéri fém játszótéri eszközök – legyen szó akár saját gyártású, prémium játszóeszközeinkről, vagy éppen az európai gyártású, általunk forgalmazott eszközökről – közterületi igénybevételre készültek és ellenállnak az időjárási viszontagságoknak és a gyermekek játéka által jelentett igénybevételnek.

A közületi játszóvárak központi elemei lehetnek a köztéri játszótereknek, iskola vagy éppen óvoda udvaroknak. Széles játszótéri termékkínálatunknak köszönhetően a helyigénynek, korosztályos sajátosságoknak és az egyéb személyes szükségeknek, ízlésvilágnak megfelelően lehet válogatni prémium játszótéri termékeink közül.

Az általunk kínált közterületi hinták széles felhasználói körnek biztosítják a hintázás élményét, így termékkínálatunkban található bölcsőhinta, fészekhinta, kombinált hinta, baba-mama hinta, valamint többféle integrált játszótérbe beilleszthető, mozgáskorlátozottak részére készített hinta, amelyek mind kiválóan beilleszthetőek bármely EU szabványos játszótérbe.

A FABERLAND Kft. a térhálós játszóeszközök terén is széles választékot kínál, így megtalálhatóak nálunk a mászóhálók, mászógúlák, kötélpiramisok, valamint olyan kombinált eszközeink is vannak, amelyek központi elemei lehetnek bármely EU szabványos közterületi játszótérnek.

 

A gondozásmentes, modern megjelenésű mászóeszközök használata során a gyermekek edzhetik motoros készségeiket a kúszás, mászás és egyensúlyozás által.

A kültéri hangszerek kiváló kiegészítői lehetnek EU szabványos közterületi játszótereknek, városi parkoknak, óvodai-, vagy iskolai udvaroknak.

A földbe süllyeszthető trambulinok közkedvelt játszótéri eszközök a köztéri játszótereken, mivel ezek a termékek nem csupán kiváló kikapcsolódást jelentenek a gyermekeknek, hanem jótékony hatással vannak mozgásfejlődésükre.

A FABERLAND Kft. által tervezett és gyártott egyéb játszóeszközök olyan közterületi játszótéri eszközök, amelyek változatos kialakításúak, azonban azonos színvilággal rendelkeznek és többféle terméktípust foglalnak magukban.

A tanúsított forgó, billenő eszközök között találhatóak mérleghinták, mókuskerék, körforgók, körhinták, rugós játékok, és billenő eszközök.

Saját tervezésű és gyártású egyensúlyfejlesztő eszközeinket leginkább a kisebb korosztály mozgásának fejlesztésére alakítottuk ki.

A minősített drótkötélpálya köztudomású, hogy nagy kedvence a gyermekeknek, így nem hiányozhat termékkínálatunkból.

 

Anyagok és felépítés

Az általunk tervezett és kivitelezett EU szabványos játszótér elemei olyan fém közterületi játszótér eszközök, amelyek magas műszaki tartalommal bírnak, esztétikus megjelenésűek és prémium minőséget képviselnek.
Az ilyen fém játszótéri eszközök választéka tartós és ellenálló, amelynek köszönhetően a játszótér építés, játszótér készítés egy hosszútávú, értékes befektetés lehet az önkormányzatok számára. Teljesen megállja a helyét egy olyan jelentős projekt esetében is, mint egy óvodai játszótér tervezés, illetve kivitelezés.

Magyar játszótéri eszköz gyártóként az általunk épített közületi fém játszótereket mindig a helyi igényeknek és környezetnek megfelelően tervezzük meg és alakítjuk ki. A fémszerkezetek szinterezettek és tűzihorganyzottak. A fémvázakra szereljük az időjárás-, és UV-álló HDPE elemeket. A magas műszaki tartalomnak köszönhetően prémium fém játszótereink jól ellenállnak az időjárásnak és a használatból eredő sérüléseknek, így a tanúsított fém játszótéri eszközök által számos gondozásmentes prémium közterületi játszótér alakítható ki.

A fémszerkezetek festésének vagy tűzihorganyzásának köszönhetően hosszú ideig nem jelentkezik korrózió a fém felületén, a HDPE műanyag lapok pedig jól ellenállnak a mechanikai igénybevételnek.

A TÜV tanúsított játszótéri eszközök megfelelnek az MSZ EN 1176:2018 szabványsorozat vonatkozó szabványainak, így EU szabványos játszótér tervezését, gyártását és építését biztosítjuk közületek, iskolák, óvodák és önkormányzatok számára.

Magyar fém játszótéri eszközök gyártója

A Faberland Kft. magyar fém játszótéri eszközök tervezésével, gyártásával, kivitelezésével és telepítésével is foglalkozik. Magyar közterületi játszótér eszköz gyártóként folyamatosan figyeljük az aktuális trendeket, ezáltal magas minőségű, más, európai gyártókkal azonos műszaki színvonalú, prémium fém játszótéri termékeket kínálunk az érdeklődő önkormányzatok, városfejlesztők, intézmények számára. Minősített játszótéri eszközeink az aktuális szabványi szabályozásoknak megfelelnek.

A fém közterületi játszótér építés lépései

1. Ingyenes tanácsadás és a játszótér helyének felmérése:

 • az építési terület adottságainak szemrevételezése az EU szabványos játszótér építés szemszögéből
 • az adott fém játszótéri eszközök elhelyezésének optimalizálása esztétikai és használhatósági szempontból
 • az esési terek és védőtávolságok szerinti legkedvezőbb kialakítás meghatározása a játszótér kihasználhatósága szempontjából

2. Közületi játszótér építésével kapcsolatos tervek/teendők átbeszélése a megrendelővel:

 • a játszóterek építése és tervezése előtti megbeszélés a megrendelővel, hogy konkrétan, milyen játszótérre és ezen belül, milyen játszóeszközökre – hinta, csúszda, homokozó, játszóvár, mérleghinta, rugós játék – van szüksége
 • az ütéscsillapító talaj fajtájának meghatározása, igény szerint egyéb kiegészítő termékek – ivókút, kerítés, szemetes, információs tábla, pad – telepítési helyének kijelölése
 • az anyagi korlátokon belüli optimális játszótér kialakítása a játék élménye érdekében
 • játszótér építési pályázati lehetőségek ismertetése
 • kivitelezési szerződés aláírása, részletek megbeszélése

3. Játszótér tervezése és kivitelezése:

 • a célok és lehetőségek meghatározása után a játszótér terveinek elkészítése
 • a megrendelővel az elkészített játszótéri tervek átbeszélése, igény szerint módosítása
 • a játszótéri eszközök gyártása és helyszíni telepítése

4. Játszótér átadása és tanúsítása:

 • az általunk gyártott vagy forgalmazott TÜV tanúsítással rendelkező játszótéri eszközök használatba vétel előtti ellenőrzése
 • játszótér átadása
 • igény szerint karbantartási és tanúsítási szerződés – kötelező 3 évenkénti tanúsítás – kötése az üzembentartóvalz