Faberland játszótér építés logó szlogennel

Rólunk

Kik vagyunk?

Rólunk, Faberland csapat dolgozók

A Faberland kft. 2010-ben indult egy garázsból, magyar játszótéri eszköz tervező és gyártó cégként, mára pedig kiterjedt tevékenységi körrel működő kkv-ként üzemelünk Pécelen 24 fős csapatunkkal.
Ez alatt az idő alatt számos játszótér, fitnesz park, kutyafuttató, gördeszkapálya és egyéb kültéri terület kialakításában vettünk részt határon innen és túl, így méltán tűzhettük zászlónkra: világraszóló magyar játékok.

Ami viszont nem változott az évek alatt, az az elkötelezettség a kiemelkedő minőségű termékek és az azokkal kapcsolatos versenyképes szolgáltatás iránt, melyet munkáink során minden esetben fontosnak tartunk.

Néhány éve a tevékenységi körünkhöz kapcsolódó termékek értékesítésére több tematikus webáruházat is létrehoztunk, ahol napvitorlát, kerítésrendszereket és játszótéri kiegészítőket forgalmazunk. A jatszoterland.hu, keritesland.hu, napvitorlaland.hu a Faberland csoport tagjai csakúgy, mint az önálló üzletágként működő, műfű szaktanácsadással, értékesítéssel és telepítéssel foglalkozó grassland.hu.

Filozófiánk

Olyan prémium minőségű, esztétikus megjelenésű, korszerű játszó-, és sporteszközöket, parkberendezéseket szeretnénk gyártani és forgalmazni a hazai és nemzetközi piacra egyaránt, amelyek hosszú távon biztosítják a felhőtlen és biztonságos kikapcsolódás, örömteli mozgás élményét. Körültekintően és készségesen viszonyulunk ügyfeleinkhez és beszállítóinkhoz egyaránt, hogy magas színvonalú szolgáltatásaink kapcsán bármikor szívesen forduljanak hozzánk.

 

Tevékenységi köreink

  • sportpályák tervezése, teljes körű kivitelezése (műfüves futball, tenisz, röplabda, kosár)
  • kerítésrendszerek forgalmazása, telepítése
  • kültéri fitness parkok, felnőtt játszóterek forgalmazása, telepítése
  • BMX és gördeszka pályák tervezése, gyártása és teljes körű kivitelezése
  • kutyafuttatók tervezése, gyártása, kivitelezése
  • gyermek játszótéri berendezések tervezése, gyártása, kivitelezése
  • játékterek karbantartása
  • önkormányzatok, intézmények részére pályázat figyelés
fiuk faberland dolgozók telepítés

Támogatott beruházások

avant munkagépNagy örömünkre szolgált, hogy 2018-ban a Mikro-, kis- és középvállalkozások eszköz beruházásainak támogatása Pest megye területén kiírt felhívásra leadott “A Faberland Kft. eszközberuházása” című pályázati anyagunk elfogadásra került, így a Faberland Kft. a Pénzügyminisztérium hozzájárulásával 6.180.350 forint összegű támogatást nyert. 

A PM_KKVESZKOZ_2017/376 számú támogatási szerződésben foglaltak alapján a Pénzügyminisztérium a fent említett támogatási 

összeg erejéig hozzájárult, hogy a Faberland Kft. egy új eszközt szerezzen be: egy Avant 745 univerzális minirakodó gépet, mellyel így a fejleszteni kívánt tevékenység: az építési terület előkészítése (TEAOR 4312) megvalósulhatott.Az Avant 745 univerzális minirakodó gép segítségével a vállalkozás több olyan funkciót is el tud látni – kiegészítők, adapterek segítségével, melyeket korábban csak alvállalkozó bevonásával lehetett elvégezni. Ez a Kft. számára jelentős előrelépés volt, hiszen az eszköz alkalmas a telephelyen történő anyagmozgatásra, a műfű tekercsek áthelyezésére, telepítések során az ütéscsillapítók előkészítéséhez szükséges tereprendezésre, egyéb földmunkákra.

Az eszköz 2019. március 7. napján került telephelyünkre, amely azonnal munkába állt, kollégáink örömére. A megnövekedett feladatok kapcsán cégünk 1 fő létszámbővítést is eszközölt.

PM_KKVESZKOZ_2018_A_16 sz. pályázat

 

Pest megye Településfejlesztési Programjában a „Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén” tárgyú felhívásra 2019-ben pályáztunk. „A Faberland Kft. eszközbeszerzése, kapacitásbővítés és gyártási hatékonyságnövelés céljából” tárgyú nyertes pályázatunknak köszönhetően 14.649.754 Ft vissza nem térítendő állami támogatást kaptunk a PénzügyminisztériumtólA beruházás elsősorban a gyártást segítő és modernizáló eszközökre vonatkozott, ennek keretében az alábbi új gépek kerültek beüzemelésre a vállalkozásban: csőhajlító gép, gyűrűhajlító gép, szalagfűrész gép, mágnestalpas fúrógép, oszlopos fúrógép, CNC marógép, transzformátoros hegesztőgép, valamint a korábbi pályázaton beszerzett Avant 745 univerzális minirakodó géphez egy betonkeverő adapter.

A projekt részeként a technológiai megújulás is fontos cél a Faberland Kft. számára, ezért beszerzésre került egy „Dell precision M3530” nagy teljesítményű laptop, amely gördülékenyen tudja kezelni a szintén újként beszerzett „Solidworks” tervezőprogramot, melyekkel lehetővé vált a tervezői munka magasabb szintre helyezése. A projekt befejezésre került: 2021.11.30-án.

20211130 133627

VEKOP-1.2.6-20-2020-00261 sz. pályázat

 

Újabb pályázati lehetőség adódott 2020-ban, amely a Kis- és középvállalkozások működési és fejlesztési támogatására vonatkozott.

Nagy öröm számunkra, hogy a „Faberland termelékenység növelés és technológiai megújuAvant 860 univerzalis minirakodolás” című pályázati anyagunk elfogadásra került, így a Faberland Kft. 17.500.000 Ft összegű (támogatás intenzitás: 66,24%) feltételesen visszatérítendő  támogatást nyert. 

A Támogatói Okiratban foglaltak alapján az Európai Unió és Magyarország Kormánya a Széchenyi 2020 program keretében a fent említett támogatási összeg erejéig hozzájárult egy Avant 860i típusú minirakodó beszerzéséhez, mely a Faberland Kft. termelékenységének növelését eredményezi, hiszen így már párhuzamosan két Avant típusú kisgép tudja kiszolgálni a vállalkozásban felmerülő telepítéshez ill. rakodásokhoz kapcsolódó igényeket. A pályázat részeként beszerzésre került továbbá egy nagy teljesítményű laptop (Dell Precision 7740) valamint egy újabb Solidworks tervezőprogram, így az egyedi gyártású termékek és a termékfejlesztés mérnöki munkája is sokkal hatékonyabb. 

infoblokk kedv final RGB ERFARáadásul a fenti fejlesztések nyomán nem csupán a meglévő munkaerő megtartása valósulhatott meg, de 2 új munkahely is létesült. A projekt befejezése: 2021.09.07.

Díjaink

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) 2021. december 2-án rendezte meg a „Legjobb Női Munkahely – 2020” Pályázat Díjátadóját a Rubin Wellness & Conference Hotelben. Az MNKSZ által idén tizennegyedik alkalommal kiírt „Legjobb Női Munkahely 2020” Pályázat célja, hogy rámutasson a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontján túl a nők alkalmazásának gazdasági szükségszerűségére. A példaként szereplő munkahelyeken a munkavállalók érdekeit is figyelembe véve segítik a munka és a magánélet/családi élet összeegyeztetését. Nagy megtiszteltetés a Faberland Kft. számára, hogy benyújtott pályázatát a zsűri III. díjazottként értékelte, így külső megerősítést is nyert, hogy a vállalkozás valóban családbarát, ahol mind a nők, mind a férfiak jó szívvel járnak be dolgozni. Bővebb információ, sajtóhír és fotók ezen a linken érhetőek el.

LNMH 2020 3dij Faberland kicsi

Minden év novemberében 10 cég tulajdonosa, vezetője veheti át az alapítók és az előző évben nyertesekből álló zsűritagok által odaítélt Üzleti Etikai Díjat, melyre olyan kis-, közép-, nagy- és multinacionális cégek pályázhatnak, melyek vezetői, munkatársai úgy gondolják, hogy etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben. 2022-ben a Faberland Kft. is elnyerte ezt a nívós elismerést, melynek szellemiségéhez a jövőben is ragaszkodik a vállalkozás. Részletese sajtóközlemény, és a díjazottak teljes listája ezen a linken érhető el. 

UED 72dpi rgb

Minőségpolitikánk