Rólunk

Kik vagyunk?

Rólunk, Faberland csapat dolgozók

A Faberland kft. 2010-ben indult egy garázsból, magyar játszótéri eszköz tervező és gyártó cégként, mára pedig kiterjedt tevékenységi körrel működő kkv-ként üzemelünk Pécelen 17 fős csapatunkkal.
Ez alatt az idő alatt számos játszótér, fitnesz park, kutyafuttató, gördeszkapálya és egyéb kültéri terület kialakításában vettünk részt határon innen és túl, így méltán tűzhettük zászlónkra: világraszóló magyar játékok.

Ami viszont nem változott az évek alatt, az az elkötelezettség a kiemelkedő minőségű termékek és az azokkal kapcsolatos versenyképes szolgáltatás iránt, melyet munkáink során minden esetben fontosnak tartunk.

Néhány éve a tevékenységi körünkhöz kapcsolódó termékek értékesítésére több tematikus webáruházat is létrehoztunk, ahol napvitorlát, kerítésrendszereket és játszótéri kiegészítőket forgalmazunk. A jatszoterland.hu, keritesland.hu, napvitorlaland.hu a Faberland csoport tagjai csakúgy, mint az önálló üzletágként működő, műfű szaktanácsadással, értékesítéssel és telepítéssel foglalkozó grassland.hu.

Küldetésünk

Célunk elsősorban olyan biztonságos, korszerű és igényes játékterek tervezése és kialakítása, mely igazi élményt nyújt használóinak.

A Faberland termékeinek tervezésekor egyaránt fontos volt, hogy az eszközök biztonságosak, formaviláguk esztétikus, korszerű, környezetbe illő legyen, valamint minimális karbantartási igénnyel rendelkezzenek. Az általunk készített játszóterekről, sportpályákról, kutyafuttatókról igény esetén látványtervet készítünk.

Üzletpolitikánk:

Kiemelkedő minőségű termékek és szolgáltatások  versenyképes áron!

Kérjük, tekintse meg az általunk gyártott és forgalmazott termékeket, eszközöket, melyek megfelelnek a legmagasabb szakmai minőségnek és igényességnek.

Tevékenységi köreink

  • sportpályák tervezése, teljes körű kivitelezése (műfüves futball, tenisz, röplabda, kosár)
  • kerítésrendszerek forgalmazása, telepítése
  • kültéri fitness parkok, felnőtt játszóterek forgalmazása, telepítése
  • BMX és gördeszka pályák tervezése, gyártása és teljes körű kivitelezése
  • kutyafuttatók tervezése, gyártása, kivitelezése
  • gyermek játszótéri berendezések tervezése, gyártása, kivitelezése
  • játékterek karbantartása
  • önkormányzatok, intézmények részére pályázat figyelés
fiuk faberland dolgozók telepítés

Beruházások

Nagy örömünkre szolgált, hogy 2018-ban a Mikro-, kis- és középvállalkozások eszköz beruházásainak támogatása Pest megye területén kiírt felhívásra leadott “A Faberland Kft. eszközberuházása” című pályázati anyagunk elfogadásra került, így a Faberland Kft. a Pénzügyminisztérium hozzájárulásával 6.180.350 Forint összegű támogatást nyert.

A PM_KKVESZKOZ_2017/376 számú támogatási szerződésben foglaltak alapján a Pénzügyminisztérium a fent említett támogatási összeg erejéig hozzájárult, hogy a Faberland Kft. egy új eszközt szerezzen be: az Avant 745 univerzális minirakodó gépet, mellyel így a fejleszteni kívánt tevékenység: az építési terület előkészítése (TEAOR 4312) megvalósulhatott.

avant munkagép

Az Avant 745 univerzális minirakodó gép segítségével a vállalkozás több olyan funkciót is el tud látni – kiegészítők, adapterek segítségével, melyeket korábban csak alvállalkozó bevonásával lehetett elvégezni. Ez a Kft. számára jelentős előrelépés volt, hiszen az eszköz alkalmas a telephelyen történő anyagmozgatásra, a műfű tekercsek áthelyezésére, telepítések során az ütéscsillapítók előkészítéséhez szükséges tereprendezésre, egyéb földmunkákra (pl. a fúró fej segítségével a földben a pontalapok elkészítéséhez is kiválóan alkalmas), ezzel milliós nagyságrendű megtakarítást elősegítve. Az eszköz 2019. március 7. napján került telephelyünkre, amely azonnal munkába állt, kollégáink örömére. A megnövekedett feladatok kapcsán cégünk 1 fő létszámbővítést is eszközölt.

avant2 munkagép faberland

PM_KKVESZKOZ_2018_A_16 sz. pályázat

 

Pest megye Településfejlesztési Programjában a „Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén” tárgyú felhívásra 2019-ben pályáztunk. „A Faberland Kft. eszközbeszerzése, kapacitásbővítés és gyártási hatékonyságnövelés céljából” tárgyú nyertes pályázatunknak köszönhetően 14.649.754 Ft vissza nem térítendő állami támogatást kaptunk. A beruházás elsősorban a gyártást segítő és modernizáló eszközökre vonatkozott, ennek keretében az alábbi új gépek kerültek beüzemelésre a vállalkozásban: csőhajlító

gép, gyűrűhajlító gép, szalagfűrész gép, mágnestalpas fúrógép, oszlopos
fúrógép, CNC marógép, transzformátor hegesztőgép, valamint a korábbi pályázaton beszerzett Avant 745 univerzális minirakodó géphez egy betonkeverő adapter.

 A projekt részeként a technológiai megújulás is fontos cél a Faberland Kft. számára, ezért beszerzésre került egy „Dell precision” nagy teljesítményű laptop, amely gördülékenyen tudja kezelni a szintén újként beszerzett „Solidworks” tervezőprogramot, melyekkel lehetővé vált a tervezői munka magasabb szintre helyezése.

VEKOP-1.2.6-20-2020-00261 sz. pályázat

 

Újabb pályázati lehetőség adódott 2020-ban, amely a Kis- és középvállalkozások működési és fejlesztési támogatására vonatkozott.

Nagy öröm számunkra, hogy a „Faberland termelékenység növelés és technológiai megújulás” című pályázati anyagunk elfogadásra került, így a Faberland Kft. 17,5 millió forint összegű támogatást nyert.

A támogatási szerződésben foglaltak alapján a Pénzügyminisztérium a fent említett támogatási összeg erejéig hozzájárult a Faberland Kft. új építőipari eszköz vásárlásához, technológiai megújulásához, jelenlegi munkavállalóinak megtartásához és egyben új munkahelyek teremtéséhez is.

A már meglévő Avant 745 univerzális minirakodó gép mellett cégünk egy újabb, hasonló funkciókkal, de nagyobb teljesítménnyel bíró gép beszerzését tervezi. Az Avant 860i típusú minirakodó a cég termelékenységének növelését eredményezi, hiszen egyszerre több megrendelői igényt tud kielégíteni, valamint új munkaerő felvétele is szükségeltetik. Ezen pályázat részeként beszerzésre került egy nagy teljesítményű laptop (Dell Precision 7740) valamint egy újabb Solidworks tervezőprogram. Ezzel a beruházással lehetővé válik nem csak a tervezői szegmens erősítése, de a versenytársakkal való lépéstartás, az egyedi tervezésű és gyártású termékeinkkel pedig akár piacvezetővé is válhatunk az egyes termékcsaládokkal. A megnövekedett feladatok kapcsán cégünk további 2 fő létszámbővítést eszközölt.