Faberland játszótér építés logó szlogennel

Játszótér kreatívan: Bagolyvár, mely a nagyobbak kedvence lehet

Modern, egyedi tervezésű játszóterek korszakát éljük

Lejárt az idő a régi, elnyűtt játszóterek felett, melyek sem esztétikailag, sem biztonsági szempontokat nézve sem ideálisak – és számos esetben nem is igazán alkalmasak arra, hogy a kisebb és nagyobb gyermekek használhassák azokat. Napjainkban a modern, egyedi tervezésű, dekoratív és mindemellett biztonságos játszóeszközök térhódítása zajlik – mind közterületi, mind óvodai, mind otthoni játszótereken egyaránt. Gyermekek és a szülők számára is fontos az, hogy milyen játszótéri eszközön tölti az idejét a gyermek – szerez életre szóló élményeket.


Faberland kft. elkötelezett az egyedi fém játszóterek iránt

A Faberland kft. hosszú évek óta jelen van, mint magyar köztéri játszótéri eszköz tervező és gyártó cég, és bátran írhatjuk le, hogy elkötelezettek vagyunk a világraszóló magyar fém játékok, játszóterek iránt. Számos egyedi tervezésünk és kivitelezésünk volt már az évek során, melyben a jelmondatunk, hogy az “első ötletrajztól az utolsó csavarig” megvalósítjuk a megrendelőnk játszótéri elképzeléseit. Néhány egyedi tervezésű játszóterünket, játszóvárunkat megtekintheti oldalunkon, mint például a Hajót, Négytornyú lovagi várat, Szigetkéket, illetve egyik legújabb egyedi tervezésünket, a kreatív fantázianévvel megáldott Bagolyvárat.

Bagolyvar jatszovar
Bagolyvár játszótéri eszköz látványterv


Bagolyvár játszótéri eszköz története

A karcagi megrendelőnknek készült játszótéri projekt – a Bagolyvár, egy közpark fejlesztés részeként készülhetett el. Mindig megtisztelő és izgalmas ilyen nagy volumenű fejlesztésben részt venni, maradandót alkotni. A Bagolyvár egyébként egy általunk tervezett és kivitelezett három körös játszótér része – ez alkotja az egyik kört, mely mondhatni, hogy a “nagyok köre”, hiszen 14 éves korig tart ennél a játszótéri eszköznél az ajánlott korcsoport. Ez a különleges körös kialakítás – ahogyan a mellékelt képen is látszik – egymás mellett helyezkedik el és 3 korosztály számára kínál és fog kínálni modern, esztétikus és korban adekvát játszótéri eszközöket.

A “fog kínálni” megfogalmazás arra utal, hogy a játszótérnek egyenlőre csak a Bagolyvár része lett átadva 2022. 11. 21-én és a teljes park jövő évben készül el, így majd 2023. tavaszától lesz látogatható a nagy publikum, gyereksereg számára. Megemlítendő különlegesség még ebben a körös rendszerben, hogy három típusú ütéscsillapító felület került a játszóterekre – öntött gumi, műfű és homok formájában. Ezek közül a Bagolyvár alá öntött gumi ütéscsillapító rendszer lett tervezve és kivitelezve.

jatszoter 3 kor
3 körös egyedi tervezésű fém játszóterünk


Bagolyvár játszóvár tervezése


A képen látható Bagolyvár játszótéri eszköz méltán említhető tervezői remekműként, hiszen a döntött erkélyek és a tetők szerkezetének tervezése egy igazán nagy kihívásnak bizonyult, illetve sosem egyszerű az, amikor egy egységes témát, tematikát szeretne bárki megjeleníteni egy játszótéri eszközön, ahol mind ezek mellett számos szabványnak és szabálynak kell megfelelni. Azonban ahogy a végleges tervezésen és a kivitelezésen is látszik – a produktum igazán dekoratívra sikeredett.


Bagolyvár játszótér – egy kicsit a számokról, szerkezetről

Bagolyvár 16 db tartóoszlopból és rozsdamentes zártszelvényből felépülő, egyedi tervezésű fedett játszóvár. Legmagasabb pontja több, mint 5 méter magas, esési magasság pedig 1,5 méteresre lett tervezve és megvalósítva. Rozsdamentes oszlopokat, csöveket és szelvényeket leszámítva a többi szerkezeti elem tűzihorganyzáson és porfestésen esett át felületkezelésüket tekintve, így igazán ellenállóak a különféle korróziós hatásoknak, mint az eső, vagy egyéb környezeti, időjárási viszonyoknak, illetőleg használatból eredő kopásoknak. A Bagolyvár játszótér szerkezeti elemei 3 féle színben pompáznak – antracit, lime és narancs, melyek tökéletes összhangban vannak egymással. A játszóeszköz többi része HDPE elemekből épül fel, oldalfalain izgalmas minták jelennek meg, melyek kontúrmarással készülnek. Emellett egy bagoly grafika is díszeleg a váron – melyről a nevét is kapta.

Bagolyvar jatszoter Biba
Bagolyvár játszótéri eszköz látványterve a másik oldalról

Bagolyvár játszótéri eszközhöz 2 féle csúszda tartozik: egy rozsdamentes csőcsúszda, mely több, mint 3 méter magasról indul, illetve egy kicsit több, mint 1 méter magasról induló rozsdamentes csúszófelületű, HDPE csúszda, mely ízlésesen feltűnő narancs színű. A bagolyvár játszótérhez tartozik még egy szintén rozsdamentes korlátcsúszda a bátrabbak számára. A várhoz távcső és a gyerekek számára nagy játékok közbeni megpihenést szolgáló hinta és pad található.

A vár felső része – biztonsági szempontból teljesen zárt, azonban 5 méter magasságban már kisebb panoráma tárul a nagyobbak elé – a táj szemlélését a különleges buborék ablakok teszik lehetővé, növelve ezzel is a játékélményt.


Biba interaktív játszótér – már a Bagolyváron is

Kizárólagosan a Faberland Kft által forgalmazott Biba – interaktív játszóteret takar, mely fejlesztés a gyerekek képernyő előtt eltöltött idejét, és ennek a generációnak a digitális hajlamát hivatott egészséges, szabadtéri játék – játszóterek felé terelni. A Biba egy applikáció, mely minden játszótéren használható lehet könnyedén, ahol az ehhez szükséges AR (Augmented Reality – Kiterjesztett Valóság) jelek kis táblákon telepítésre kerülnek. Ez a Magyarországon még abszolút egyedülálló fejlesztés a Bagolyváron már felszerelésre került, és mire átadása lesz a teljes parknak és játszótérnek – már mindenki birtokba is veheti és kihasználhatja annak minden előnyével együtt!

Bagolyvar Biba jatszoter 1
Bagolyvár játszótér – még az öntött gumi ütéscsillapító telepítése előtti állapotban


De hogyan is működik a Biba interaktív játszótér?

Erre szokták röviden mondani, hogy pofonegyszerű a használata – főleg az online térben jártasok számára – mindössze az ingyenes Biba alkalmazást szükséges letölteni hozzá és már használhatjuk is! A fejlesztés lényege, hogy a telefon a szülő kezében marad, ő a játékvezető, így a gyermek keze szabad marad és fizikai, valós játszótéri játékélményhez juthat – a friss levegőn – kimozdítva a digitális térből. A gyerekeknek a játszótéri eszközökön feladatokat kell teljesíteniük, miközben szülő – gyerek együtt játszanak. Ráadásul mindenki kint van a szabadban – vicces és felejthetetlen közös élményeket szerezve! Elég jól hangzik? Szerintünk ez sokak számára új szintre emelheti a játszótéri játékot – főként az iskolás korosztály számára!Összefoglalva írásunk

A Bagolyvár játszótéri eszköz egy modern, egyedi tervezésű játszóvár, mely a nagyobb korosztály számára is izgalmas lehet, különösen a Biba interaktív játszótér applikáció használatával! Ahogy pedig újra beköszönt a jó idő – 2023. tavaszától pedig mindenki bátran kipróbálhatja, aki Karcagon jár! Reméljük sok gyermeknek, családnak okoz a 3 körös játszótér, azon belül pedig a Bagolyvár is önfeledt és boldog perceket – játszótéri élményt!

Oldalunkon pedig már kérhető ajánlat – számos játszótéri eszköz mellett Bagolyvár prémium fém játszóvár termékünkre is!