Faberland játszótér építés logó szlogennel

Bemutatkozik a BIBA interaktív játszótér

A játék igen fontos szerepet tölt be egy gyermekek életében. Nem csupán egy időtöltést biztosít a számukra, de a kognitív, szociális és fizikai fejlődésükben is nagy szerepet játszik. A világ technológiai fejlődésével azonban maga a játéktevékenység is rengeteget változott, formálódott, így egyre nagyobb szerep jut az olyan megoldásoknak, mint amilyenek az interaktív játszóterek.

Általánosságban elmondható, hogy a gyerekek nem töltenek annyi időt a friss levegőn, mint régen, valamint kevesebb mozgásos-észleléses tapasztalatra tesznek szert, ami a szenzomotoros rendszer gyengébb működését eredményezi és emellett negatívan hat az információfeldolgozásra és a koncentrációra. Sokkal több inger is éri őket, melynek feldolgozásához az idegrendszernek alkalmazkodnia kell. A sok inger következtében a figyelem sokkal osztottabb lesz, ami csökkenti annak mélységét.

bemutatkozik a Biba interaktív játszótér

Mára eljutottunk oda, hogy a 21. században felnövő gyerekek életének már természetes részét képezi a digitális technológia. Ez pedig a szülők számára is sok új kihívást hordoz a nevelés során, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Alkalmazkodni kell ehhez a gyorsan változó világhoz és meg kell tanítani a gyerekeket az elektronikus eszközök megfelelő használatára és a mértékletességre, hogy kiaknázzuk a digitális eszközök nyújtotta előnyöket és csökkentsük az esetleges károkat. 

Mit nyújtanak az interaktív játszóterek?

Az interaktív játszóterek olyan létesítmények, melyek úgy kombinálják a hagyományos játszótéri elemeket a technológiai vívmányokkal, hogy mindkettő előnyét kiaknázzák, motiválva ezzel a gyerekeket a mozgásos tapasztalatszerzésre egy számukra vonzó és izgalmas módon.

Az általunk forgalmazott Biba interaktív játszóterek az otthon ülős képernyőn eltöltött időt a szabadtérre terelik és egy olyan komplex játéktevékenységet hoznak létre, melynek a szülő is aktív résztvevője lesz és kell is legyen. Az ilyen interaktív játszóterek alapja egy applikáció,  mellyel a játszótéri eszközök körül elhelyezett AR jeleket be lehet olvasni.

teljes játszótér felülnézet referencia

Hogyan működik?

A játszótéren kihelyezett információs tábla arra irányítja a szülőket, hogy töltsék le az ingyenesen használható Biba alkalmazást. Miután az applikáció letöltődött, a szülők és a gyerekek eldönthetik, hogy melyik játékkal szeretnének játszani. A játék közben a gyerekek a szülő vezénylésével követik az applikáció utasításait arra vonatkozóan, hogy hogyan használják a játszótéri eszközöket. Ők lesznek a folyamat során a játékvezetők, akik fogják a telefont, így a gyerekek maximálisan a játékra összpontosíthatnak.

A mozgásos tevékenységek végrehajtását követően visszatérnek a szülőhöz, hogy teljesíthessék a telefonon megjelenő különleges küldetéseket és mini játékokat, amik után begyűjthetik a virtuális jutalmakat.

A Biba a játék során egy élvezhető egyensúlyba hozza a különböző eszközökön történő fizikai aktivitást az alkalmazáson végzett játékkal. A folyamat során jellemzően az idő 80%-át tölti ki a mozgás és csak a maradék 20%-ot töltik a gyerekek a képernyőn.

Ezen felül pedig a gyerekeket nem csak mozgásos tevékenységhez juttatja, hanem a képzelőerejüket is kamatoztatja, hiszen a játékok közben igen sokféle szerepet kipróbálhatnak.

Interaktív Biba játszótér

Ami egy plusz előny magán a játéktevékenységen felül, hogy az applikáción keresztül a szülők folyamatosan nyomon követhetik, hogy mennyi fizikai aktivitást végzett a gyermek, összevetve azt az adott életkorban ajánlott napi mennyiséggel. Ez a tudatosság a szülők részéről pedig hozzájárul a gyermekek egészségének megőrzéséhez.

Az alkalmazás nem csak a szülőket látja el hasznos információkkal, hanem a parkok, játszóterek üzemeltetőit is. A Biba ugyanis adatokat szolgáltat arról, hogy hányan és hány órát játszanak a játszótéren, mik a népszerű, gyakran használt eszközök, valamint milyen hatása van az aktuális időjárásnak a játszótér használatára vonatkozóan. Ezáltal az üzemeltetők digitálisan nyomon lehet követni a játszóterek kihasználtságát, mely igen hasznos a karbantartások ütemezésére, valamint az esetleges új eszközök beszerzésére vonatkozóan.

Kinek ajánljuk?

A Biba egy korszerű játszótéri megoldást kínál a 21. században felnövő gyerekek számára.

A Biba kizárólagos magyarországi forgalmazóiként nem csak azoknak ajánljuk ezt az interaktív Biba csomagot, akik köztéri játszótér kialakítása előtt állnak, hanem a már használatban lévő játszóterek kiegészítésére is. Így egyszerűen felfrissíthetőek, korszerűsíthetőek és interaktívvá tehetőek a már régóta üzemben lévő játszóterek is.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését és kérdése van vagy további információkra van szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot.