Faberland játszótér építés logó szlogennel

Egyensúlyfejlesztő eszközök a játszótéri örömök fokozásáért

A kisebbek számára is számos olyan eszköz érhető el, mely kihívást tartogat, fokozza az adrenalin szintet, és mindezzel együtt igazi kikapcsolódást és örömet jelent a számukra. Nem másról van szó, mint az egyensúlyfejlesztő eszközökről. Ahogy nevük is jelzi, nemcsak játszótéri eszközökről van szó, hanem fejlesztő eszközökről, ezért a kellemes a hasznossal párosul, ami a legjobb párost alkotja minden téren.

Ha szeretnénk a játszótereket még izgalmasabb tereppé tenni a kisebbek számára, akkor érdemes beszerezni ezeket az egyensúlyfejlesztő eszközöket a kihívások és adrenalin fokozásáért!


Különböző egyensúlyfejlesztő eszközök: 1. Láncoshíd

Az egyik legismertebb egyensúlyfejlesztő eszköz a láncoshíd, ami már a retro játszótereken is megtalálható alapdarabnak számított. Az egyensúlyozásért és a mozgáskoordináció fejlődéséért felelő játék, de ugyanúgy kihívást jelenthet a képzelőerőnek, hiszen a gyerekek fantáziája határtalan, ismereteik függvényében bármilyen izgalomba beleélhetik magukat a használata során. Átkelhetnek éppen egy hatalmas szakadék, vagy folyó felett, vadászhatnak rájuk éppen krokodilok vagy piranhák. Ilyenkor, ha nagyon beleélik magukat, a sebesség is fokozódhat a hídon való átkelés során, így az egyensúlyozás kihívása fokozódik. Játszhatnak rajta olyat is, hogy aki mellélép, vagy leesik, az kiesett a játékból, és addig megy a játék, amíg már csak egyetlen gyerek tudja teljesíteni, az akár nehezedő kihívást. Számos játékot és nehézségi szintet ki lehet találni a láncoshídnak köszönhetően. A láncoshíd elsősorban fém játszótér építése során ideális választás, vázai fémből készülnek, és alkatrészei UV álló HDPE műanyagból állnak.

lancoshid_egyensulyfejleszto

Különböző egyensúlyfejlesztő eszközök: 2. Egyensúlyozók

Az egyensúlyozók közül megkülönböztethetjük az U és az I alakú verziót. Az U alakú egyensúlyfejlesztő eszköz kifejezetten a kisebb korosztály számára lett kitalálva. Ez egy kombinált eszköznek számít, mivel több részből tevődik össze. Egy láncos gerendából, egy alagútból és egy vízszintes kiterjedésű kötélhálós szerkezetből áll, mely fejlesztően hat a mozgáskoordinációra, az egyensúlyérzékre, a térlátásra is. Ügyességi pályának számít összetettségéből fakadóan is, különböző kihívásokat kell egymás után teljesíteni a kicsiknek a pálya megmászásához. Emellett az I egyensúlyozó neve szintén az alakjára utal, ugyanis ez egy hosszanti, egyenesebb pálya. Ez szintén a kisebbek számára lett kitalálva, egyszerűbb valamivel, mint az U alakú társa. Ebben láncoshíd található, egy alagút, és egy vízszintes kiterjedésű kötélháló. Figyeltek a csúszásmentes kialakításra is, hogy ne a baleseteknek adjon teret, hanem az izgalmas kihívást jelentő fejlesztő játékoknak. Az egyensúlyfejlesztő eszközök ezen összetett világa még inkább fokozza a kicsik örömét és fejlődését.

FLFJ602 U egyensulyozo n

Különböző egyensúlyfejlesztő eszközök: 3. Cikk-Cakk

A játszótéri egyensúlyfejlesztő eszközök közül az utolsó itt a Cikk-Cakk. Ez is egy kombinált típusú egyensúlyfejlesztő eszköznek számít a játszótereken, ami kifejezetten az egyensúlyfejlesztést szolgálja. Szintén kisebbek számára készült, mely lépegető korongokból, gerendákból, és egy kötélpályából áll. A kötélpálya kihívása, hogy az alsó kötélre kell állni, és közben a felső kötélbe kapaszkodni ahhoz, hogy a pályának ezt a szakaszát is sikeresen tudja teljesíteni a gyerkőc. Itt is figyeltek a járófelületek csúszásmentes kialakítására, így a készítés szempontjából biztonsággal játszhatnak rajta a gyerekek. Fontos minőségi termékeket választani gyermekeink felhőtlen szórakozására, hogy ne a balesetek helyszínét jelentsék ezek a közösségi terek, hanem a valódi élmények és fejlődés terepét a játék során. Érdemes beszerezni ezeket az élményeket fokozó eszközöket a hagyományos hinta-csúszda-homokozó kombó mellé, hogy még jobban megszeressék a gyerekek az ilyen játszótereket, ahol a hagyományostól egyelőre még eltérő, kiugró játék eszközöket is megtalálhatnak.

FLFJ603 Cikk cakk egyensulyozo n