Faberland játszótér építés logó szlogennel

Bemutatkozik a Gördeszkapálya

Mi, a Faberland Kft.-nél már évek óta foglalkozunk gördeszkapályák tervezésével és kivitelezésével is egyaránt. Elhívatottak vagyunk abban, hogy kezeink közül csakis magas, prémium minőség kerüljön ki minden területen. Ez ugyanúgy igaz a gördeszkapályák építése során is.

Minden kedves érdeklődőnk, aki szeretné velünk megvalósítani a megálmodott, kigondolt pályát, honlapunkat böngészve láthatja, hogy kétféle típusú pálya közül választhat kínálatunkban. Első körben említjük a prémium magyar gyártású könnyűszerkezetes gördeszkapályáinkat, másodsorban pedig a beton gördeszkapályánkat, mely külföldi partnerrel karöltve készül.

Gördeszkázás története

Mielőtt bemutatnák részletesen ezt a két fő típust, először néhány általános információt szeretnénk ismertetni a gördeszkapályákról, azok történeteiről. Azzal sokan egyet értenek, hogy a gördeszkázás egy életérzés, egy stílus. Ez a sport az 1600-as évek során kezdett el kialakulni, akkor jelent meg az igény arra, hogy a jégkorcsolyát megpróbálják száraz talajon is megvalósítani, amiből alakult ki sok sok fejlesztés és újragondolás után a görkorcsolya. Ennek pedig egy extrémebb változataként jelenhetett meg az 1900-as évek során a gördeszkázás. Pontos adatok nem lelhetőek fel, azonban nagy valószínűséggel a gördeszkázás röviden a szárazföldre hozott szörfözés eredménye lett.

gordeszka
Gördeszkázás

Gördeszkapálya építésről röviden

  1. A gördeszkapálya, vagy röviden görpálya építése elsőként nálunk, a Faberlandnél egy ingyenes hely felméréssel kezdődik, amihez társul egy szakmai vélemény, tanácsadás is. Ilyenkor az adott területet a minősített gördeszkapálya kialakítása szempontjából, szemszögéből mérjük fel, majd annak optimalizálására javaslatot adunk. Emellett átbeszéljük az EU szabványokat is, melyek a gördeszkapálya kialakítására vonatkoznak.
  2. A második lépés a konkrét tervek átbeszélése megrendelőnkkel, az eszközigénytől a szabványokon át – érdemes mindent részletesen átbeszélni a köztéri gördeszkapálya kapcsán. Anyagiak átgondolása és a lehető legjobb árban maradás mellett igyekszünk arra is figyelni, hogy a későbbi felhasználói játékélmény is meglehessen! Emellett pályázati lehetőségeket ismertetünk, melyek gördeszkapálya építésére beadhatóak. Mindezen lépések megléte után jutunk el a szerződéskötésig.
  3. Harmadikként a tanúsított gördeszkapálya konkrét tervezési fázisa indulhat el, az adott projekt céljainak és lehetőségeinek ismeretében. Majd ha kedves megrendelőnk tetszését elnyerik a megálmodott, elkészített tervek, akkor a projekt egyik legizgalmasabb része következhet, mégpedig a gördeszkapálya helyszíni telepítése.
  4. Negyedik és egyben végső fázisa a gördeszkapálya építési projektjének, a már ellenőrzésen átesett produktum átadása a megrendelőnknek, melyet igény esetén még követhet egy üzembentartói szerződés.
ref nagy 04 3
Könnyűszerkezetes gördeszkapálya használatban

Könnyűszerkezetes gördeszkapálya

Általánosan elmondható erről a típusú pályáról is, hogy prémium minőségű gördeszkapályák építése a célunk, amit a könnyűszerkezetes görpályák esetén a tervezéstől a kivitelezésig mi vállalunk és viszünk végig. A végeredmény pedig garantáltan egy rendkívül tartós, esztétikus megjelenésű, műszakilag magas tartalmú produktum lesz.

Felépítésüket tekintve TÜV tanúsított tűzihorganyzott, rendkívül stabil, erős fémszerkezetek. A már említett fémvázra kerül maga a pályatest, rétegelt lemezből, mely csúszásmentes – vagy ha erre felmerül az igény, akkor kompozit lemezből is kérhető.

Elkészített pályáink kiemelkedően időjárás állóak, illetve használatra készültek, vagyis jól bírják a gyűrődést. Tűzihorganyzásuk miatt a fém felületek a korróziós hatásoknak is nagyon jól ellene állnak, a mechanikai hatásokat pedig a filmbevonatos rétegelt lemezek védik ki.

9 féle elemből épülnek fel a könnyűszerkezetes gördeszkapályáink:

FLGP001 gordeszkapalya negyediv 125 1 1
Negyedív, 125 cm
  1. Negyedív, 125 cm – Dinamikusan kialakított skate parkok kezdő és végpontjára is kiválóan alkalmas.
FLGP001 gordeszkapalya negyediv 125 1
Negyedív, 180 cm

2. Negyedív, 180 cm – Ez az elem fontos része lehet bármely görpályának, hiszen kellő lendületet ad a trükközéshez.

FLGP003 gordeszkapalya rampa 1
Rámpa

3. Rámpa, 150 cm – Két fő részből áll, egy vízszintes trepniből, illetve egy íves rámpafelületből.

FLGP004 gordeszkapalya csuszodoboz 2
Csúszódoboz

4. Csúszódoboz – Padkaként tud funkcionálni, a trükkökben segítséget ad.

FLGP005 gordeszkapalya korlat 1
Korlát

5. Korlát – Ez is alapeleme lehet bármelyik gördeszkapályának.

FLGP006 gordeszkapalya felcso 1
Félcső

6. Félcső – Különlegessége, hogy két indítóelem összekapcsolódásaként is értelmezhetjük, így folyamatos lendületben maradhat az a gördeszkás, aki trükközni szeretne rajta.

FLGP007 gordeszkapalya lepcsos piramis 1
Lépcsős piramis

7. Lépcsős piramis – Változatos formai kialakítás jellemzi, segíti a gyakorlást.

FLGP008 gordeszkapalya piramis 1
Piramis

8. Piramis – Lépcsős elemeket nem tartalmaz, de hasonlóan segíti a gyakorlást, mint lépcsős piramis társa.

FLGP009 gordeszkapalya negyediv ives erkezo 1
Negyedív és íves érkező, 135 cm

9. Negyedív és íves érkező, 135 cm – Egyik oldalról homorú, másik oldalról domború kialakítás jellemzi, így érkezési pontot is tud adni, de emellett lendületvételt is szolgálhat.

13 1
Beton gördeszkapálya


Beton gördeszkapálya

Teljesen más típusú, egybefüggő, mondhatni “medenceszerű” gördeszkapályák teljeskörű tervezésével és kivitelezésével is foglalkozik cégünk. C45/55 minőségű beton anyagból készülnek ezek a pályák. A szükséges helyekre pedig rozsdamentes acél élvédők kerülnek.

Előregyártott modulokból épülnek fel ezek a megálmodott projektek, melyek hangárban állandó hőmérsékleten vannak kiszárítva, illetve repedésgátlóval ellátottak. Emellett csiszolt felületűek.

Természetesen helyi adottságokat és anyagi keretet szem előtt tartva készítjük a terveket, adunk ajánlatot. Számunkra a jól funkcionálás és a későbbi felhasználói élmény elsődleges, erre pedig plusz biztosíték még, hogy tervezőink maguk is lelkes gördeszkapálya felhasználók évek óta.

Keressen minket bizalommal!

Amennyiben görpálya, vagyis gördeszkapálya építésen gondolkodik és az általunk tervezett és bemutatott pályák valamelyike elnyerte tetszését, keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén és kérje egyedi ajánlatunkat!

Ajánljuk facebook oldalunkat, melyen érdekes tartalmakat osztunk meg általunk tervezett, forgalmazott, telepített termékekről.