Faberland játszótér építés logó szlogennel

A közterületi ping-pongozás előnyei

A ping-pongozás egy igen közkedvelt szabadidős tevékenység, amely sokkal többet tud nyújtani, mint amennyit első ránézésre gondolnánk. Szórakoztató volta mellett igen sok területen lehet pozitív hatással a játékosokra nem csak fizikailag, de mentális értelemben is.

A ping-pong egyik legnagyobb előnye, hogy mivel bel- és kültéren is játszható, ezért gyakorlatilag bármilyen időjárási viszonyok között, mind a négy évszakban lehetővé válik ennek a sportágnak az űzése. Mivel magának az asztalnak viszonylag kis helyigénye van, ezért akár otthon is lehet vele játszani.

A közterületi ping-pongozás előnyei
A ping-pong egyik legnagyobb előnye, hogy mivel bel- és kültéren is játszható.

Bár a legtöbben egy beltéri sportra asszociálnak, mikor meghallják a ping-pong szót, léteznek olyan közterületi felhasználásra megalkotott ping-pong asztalok, melyek lehetővé teszik, hogy a sportágat kedvelők a szabadban is űzhessék ezt a sporttevékenységet. Számos közterületi téren, parkban találkozhatunk ping-pong asztallal, de igen gyakran telepítik iskolák vagy akár sportegyesületek udvarára is. Így egy viszonylag hozzáférhető sportágnak mondható, amely minden korosztály számára nyitott és nem valódi fizikai, valamint szellemi előnyöket kínál.

És hogy mégis mik ezek? Következzen néhány ilyen pozitívum a teljesség igénye nélkül

A pingpong egy ügyességet, gyorsaságot igénylő összetett sport, mely során szükség van arra, hogy számos érzékszervünk és az agyunk bizonyos területei aktívan és összehangoltan részt vegyenek a labda követésében, a lövések és a stratégia megtervezésében és az ütések kitalálásában és kivitelezésében.

Fejleszti a szellemi élességet

A sebesség, a folyamatos pörgés és a labda megfelelő pozicionálása mind nagy szerepet tölt be az asztaliteniszben, így a játék folyamatos éberséget igényel a játékosok részéről. Klinikai vizsgálatok is bebizonyították, hogy a koncentrációt igénylő asztali teniszezés növeli az agy véráramlását és az agy különböző területeit képes egyidejűleg aktiválni, melynek köszönhetően a demencia megelőzésében is hatékonynak bizonyul. Néhány évvel ezelőtt asztalitenisz-terápiás programot is indítottak korai stádiumú Alzheimer-kórral és a demencia különböző formáival küzdő idősek számára. Nem véletlenül jelölték ki az asztali teniszt a világ legjobb agyi sportjának.

Egyensúly fejlesztése

Ahhoz, hogy valaki profi legyen az asztalteniszezésben, elengedhetetlen a jó egyensúlyérzék és a gyors irányváltás képessége. Éppen ezért a sok pingpongozás következtében maga az egyensúlyérzék is javul.

A közterületi ping-pongozás előnyei
Ahhoz, hogy valaki jó asztaliteniszezővé váljon szükséges a jó egyensúlyérzék és a gyors irányváltás képessége.

Koordinációs képesség

A pingpongozás jótékony hatással bír a szem-kéz, illetve a teljes test mozgáskoordinációjára.

Az összehangoltság elengedhetetlen a sikeres asztalitenisz játékhoz. A játékosnak képesnek kell lennie arra, hogy folyamatosan nyomon tudja követni a labdát, majd a megfelelő helyre mozgatva a testét, ütést hajtson végre.

Erősíti az izmokat és növeli az állóképességet

A pingpongozás nem csak számos izomcsoport erősítésre alkalmas, de az állóképességet is garantáltan növelni fogja. És ha ez még nem lenne elég, ezzel a mozgásformával viszonylag sok kalóriát égetünk el rövid idő leforgása alatt.

Társadalmi és szabadidős interakciót biztosít

Az otthoni játék egyfajta minőségi időtöltést biztosíthat a család számára, mely nem csak feltölt és jókedvre derít, de jól át is mozgatja a család idősebb és fiatalabb tagjait egyaránt. A köztéri asztali teniszezés pedig lehetővé teszi a barátokkal, ismerősökkel való együtt sportolást. Az így létrejövő természetes és laza szociális interakció hozzájárulhat a mentális egészségünk megőrzéséhez is.

A közterületi ping-pongozás előnyei
A ping-pongozás jó időtöltést biztosíthat a családnak vagy baráti társaságnak.

Az általunk forgalmazott pingpong asztal kifejezetten kültéri használatra lett kialakítva. Masszivitása révén nagy ellenállással rendelkezik az időjárás viszontagságaival szemben és jól ellenáll az esetleges rongálásoknak és a vandalizmusnak. Az asztal strapabírósága ellenére könnyen és gyorsan szerelhető. A 9 mm-es vastag HPL játékfelület lehetővé teszi a profi és amatőr játékot egyaránt. Vidám színével jól beleillik bármilyen közterületi parkba, városi környezetbe.

Ideális választás lehet inkluzív szemléletű parkok kialakításakor is, mivel az asztal kerekesszékkel is jól megközelíthető.

A közterületi parkok kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a komfortra és a jól kihasználhatóságra, melyhez a megszokott padok, asztalok, napvitorlák és hulladékgyűjtők mellett egy pingpong asztal is hozzájárulhat.

Ha köztéri beruházás előtt áll, bátran ajánljuk pingpong asztalunkat, mely annak köszönhetően hogy vonzza a fiatalokat és a mozogni vágyókat és egy igen előnyös szabadidős tevékenységet kínál, emelni fogja bármilyen park vagy közterületi befektetés jellegét!