Faberland játszótér építés logó szlogennel
Faberland terhalos maszoeszkoz on

Térhálós játszóeszközök

Ebben az izgalmas köztéri játszótéri termékcsaládban megtalálhatóak kötélpiramisok, térhálós szerkezetek, mászóhálók nagy választékban, melyek sokoldalú elemei lehetnek iskolák, óvodák udvarának, köztéri játszótereknek. 

/
/

A térhálós játszóeszközök, kötélpiramisok,
játszótéri mászóhálók kialakítása

A Faberland Kft. széles választékban kínál TÜV tanúsított térhálós játszóeszközöket, mászóhálókat, mászógúlákat, kötélpiramisokat, melyek prémium minőségű elemei lehetnek bármely EU szabványos közterületi játszótérnek. A minősített mászóhálók izgalmas, absztrakt szerkezetükkel motiválják a gyermekeket, hogy birtokba vegyék őket. A prémium térhálós kötélszerkezetek fejlesztik az egyensúlyérzéket, a mozgáskoordinációt, térlátást.

A közületi játszótéri eszközök fő építőelemei az acélbetéttel megerősített kötél, illetve a horganyzott fém oszlopok, melyek betonozással rögzíthetőek. A vandálbiztos kialakítású kötelek alumínium elemek segítségével csatlakoznak egymáshoz a csomópontokban. Az így kialakuló szerkezetek szellős megjelenésükkel nem vesznek el sokat a köztéri játszóterek térérzetéből, mégis vonzó elemévé válhatnak annak. A játszótéri mászóhálók vagy térhálós szerkezetek kilátópontként is funkcionálhatnak. Ez a perspektíva váltási lehetőség pedig szélesebb korosztály számára is vonzó lehet, így akár tinédzserek által látogatott közterületeken, játszótereken az ő számukra is érdekes opciót jelenthetnek ezek a játszótéri eszközök.

Térhálós játszótéri eszközeink között sokféle kialakítású, formájú és tematikájú, EU szabványos játszótéri eszköz található, amelyeket minden egyes játszótéri termék esetén a kreatív, izgalmas kialakítás jellemez.

Térhálós eszközeink kizárólagos magyarországi forgalmazója a FABERLAND Kft., amelyek prémium európai gyártó által kerültek kialakításra.

Termékkínálatunkban megtalálhatóak a klasszikusabb, kisebb helyigénnyel rendelkező minősített játszótéri eszközök, és a nagyobb helyigényű, izgalmas kialakítású játszótéri termékek – bármelyik termékünk építését javasoljuk a helyi szükségletekhez mérten. A legtöbb minősített eszköz úgy került kialakításra, hogy mind a kisebb, mind pedig a nagyobb, tinédzser korosztály megtalálja a számára izgalmat és fejlődést jelentő játékelemeket.

A tanúsított termékeken sokféle mozgás végezhető, úgy mint a kapaszkodás, egyensúlyozás, kúszás, forgás/billenés, mászás, amelyek által pedig fejlődik a gyermekek gyorsasága, tértudatossága, egyensúlya és koordinációja.

Térhálós játszótéri eszközeinkre jellemző továbbá, hogy a játszótéri eszközök a felhasználóval való interakció során nyernek funkciót, így a TÜV tanúsított termék felfedezése a gyermek sokoldalú kreativitására van bízva. Sok esetben ez azt jelenti, hogy a játszótéri eszköz különböző játékegységei között a felhasználónak kell döntenie és kiválasztania az útvonalat a fizikai kihívás teljesítéséhez.

Térhálós eszközeink között több olyan EU szabványos játszótéri eszköz is megtalálható, amelyeknek a telepítését kimondottan javasoljuk tinédzser játszóterek kialakításakor.

A Dinamikus térhálós játszótéri eszközök által az iskolás gyermekek intenzíven edzik testüket, mivel a terméken sokoldalú tevékenység biztosított egy időben. Ezek a köztéri játszótéri eszközök a kamasz gyermekek számára kínálnak találkozási teret és hívják közös mozgásra őket a közületi játszótéren. A friss levegőn, barátok társaságában, intenzív mozgással töltött idő kiemelkedő fontosságú a mai, digitális világban, mind a tinédzser gyermekek mozgásfejlődése, mind pedig a személyes kapcsolódásuk szempontjából.

A Kötélpiramis termékcsalád eszközei hamar a gyermekek, kamaszok kedvenc köztéri játszóeszközévé válhatnak. A gondozásmentes termékek kialakítása arra ösztönzi a gyermekeket, hogy újra és újra felmásszanak a csúcsra, megtapasztalva a hegymászás izgalmát, amely egyszerre szórakoztató és kihívással teli a számukra. A tanúsított játszótéri terméknek köszönhetően a gyermekek fejlődnek a gyorsaságban, egyensúlyérzékükben és koordinációjukban, ezáltal pedig önbizalmuk fejlesztésében. A gyermekek fejlődését az is segíti, hogy a szabványos térhálós mászóeszközön az útvonalakat maguk tervezhetik meg és többféleképpen valósíthatják meg. A közületi játszótéri eszköz kötelei szilárd felületet biztosítanak a mászáshoz, és a kötél kialakítása extra védelmet biztosít a súrlódással és a vandalizmussal szemben.  A TÜV tanúsított játszótéri eszközöket egyszerre több gyermek is használhatja, amelyen egy időben élvezhetik a kapaszkodás, kúszás, mászás, egyensúlyozás által nyújtott izgalmakat. 

Kötélpiramis térhálós eszközeink változatos kialakításúak, akár egy akár több csúccsal rendelkeznek, némelyiken található egy vagy több szabványos csúszda is, némelyiken pedig a tornyok között közrezárt részen trambulin került kialakításra.

Kombinált térhálós eszközeink 3D-s kötélhálóinak segítségével fejlődik a gyermekek magabiztossága és önbizalma, amely jótékonya hat fizikai erőnlétükre és izomzatukra és segít leküzdeni a magasságtól való félelmüket. A gyermekek mászás közben óvatosabbá válnak, és egyre kontrolláltabban viselkednek mászás közben, ahogy nő a magasság és ezáltal a vállalt kockázat is.

Amennyiben közterületi játszótér építésén, kivitelezésén gondolkozik, javasoljuk a fenti termékcsaládból való térhálós eszköz telepítését! Igény felmerülése esetén természetesen a közületi játszótéri eszközök szabvány szerinti telepítését is vállaljuk!