Faberland játszótér építés logó szlogennel

Kondipark a testmozgás népszerűsítése és könnyű elérhetősége céljából

Mint a már megszokott legtöbb újdonság, így a kondipark elszaporodása is nyugatról jövet hódította meg hazánkat is. Az elmúlt években egyre több ilyen parkot, akár street workout parkot, akár fitnesz parkot és kondiparkot látunk hazánkban is. Parkokban, játszóterek közelében, lakóparkok udvarán, vagy egyéb kültéri részeken helyezik el az ezekhez kapcsolódó testedző eszközöket és gépeket.

A kondipark ingyenesen elérhető

Ugyanis itt nem olyan konditeremről, vagy fitnesz órákról van szó, amiért külön fizetni kéne, hogy egyáltalán hozzáférjen az ember a gépekhez, és megmoccanjon. Ennek hatalmas előnye, hogy bárki számára ingyenesen elérhető, az utca emberének saját testsúlyos edzésére és bemelegítésére szánt erősítő és egyéb gépekkel felszerelve. Nem kell fizetni semmit a gépek használatáért, vagy a kondiparkba való belépésért. Nem kell hozzá sem napiegy, sem bérlet, mint egy beltéri konditeremben.

Ezért itt tényleg nincs helye a kifogásoknak, elérhetővé tették bárki számára a testmozgás lehetőségét ilyen formában is. Ilyenkor dől el, hogy valami pénz kérdése, vagy inkább energia befektetés vagy éppen lustaság kérdése. Mindenesetre a lehetőség valóban adott, csak élni kell vele! A testünk számára ez egy beváltható lottószelvény, egy örök „ingyen bérlet” a kültéri kondiparkok világába.

kondipark és emberek

Egészséges életmód kontra egészségtelen kultúra

Az egészséges életmód térhódításának korában élünk, ugyanakkor mi is váltotta ki ezt a trendet? Pontosan ennek ellentéte, az egészségtelen életmód. A gyorséttermek vírusszerű elterjedése és divatja, a rohanó életmód, a stressz és az alvásszegény életmód mind-mind hozzájárultak egy tökéletesen egészségtelen társadalmi kórkép kialakulásához. A labor eredmények és az orvosi leletek tükrözik leginkább ezt a modern tendenciát, nem véletlen hirdetik kétségbeesetten a különböző egészségügyi platformok a prevenció, azaz, a megelőzés elvét és fontosságát.

Az egészséges életmód támogatásának része a mozgáskultúra népszerűsítése és terjesztése, valamint láthatóan elérhetővé tétele. Hiszen, ha az ember hozzászokik, hogy egyre több ilyen kondipark mellett megy el, és ez már természetes képként beleivódik az agyába, akkor egy idő után akár természetesnek is veheti, hogy él az ilyen lehetőségekkel.

Hogyan is nézhet ki egy kondipark felépítése?

Egy kondipark tehát lehetőséget nyújt a saját testsúlyos edzésre, és a bemelegítésre. Az ehhez biztosított eszközökben ugyan lehetnek eltérések a különböző parkok esetében, de az elv lényegében ugyanazt a célt szolgálja. Nagyjából az alábbi repertoárból van összeválogatva egy kondipark felszereltsége. Van lehetőség felsőtest erősítő gép elhelyezésére, vagy lehúzó gépre. Lehet lábtoló gépet használni, vagy tárogató gépet, vagy akár guggoló gépet, fekvőtámasz csillagot, hátizom erősítőt, ferde szökdelőt, haspadot, vagy dupla haspadot.

Emellett testépítőt, dupla alacsony fekvőtámasz állványt, dupla tolódzkodót, lépegetőt, párhuzamos korlátot, kötelet, gyűrűt, vízszintes létrát. Tovább bordásfalat, valamint húzódzkodót és nyújtót. A weboldalunkon ezen eszközök mindegyike elérhető, amiből már egy vagy több, elég színvonalas fitneszpark felhúzására van lehetőség. De, mint sok esetben, itt is a határ a csillagos ég, mindig jöhet egy újabb gép vagy eszköz, amivel tuningolni lehet a parkot.

kondipark edzés

Új termékcsalád

Igen, a tuningolás nem is olyan távoli, a faberland.hu oldalán már elérhető egy új termékcsalád, mellyel már nem a saját testsúlyos edzésen van a hangsúly, hanem tárcsás súlyokkal rendelkeznek, így másfajta edzést tesznek elérhetővé a köztéri parkokban. Ez az úgynevezett Pro fitnesz kondipark termékcsalád, mely az állítható súlyokon keresztül elérhetővé teszi a személyre szabott erőedzést és testépítést a friss levegőn.

Ez már az izomépítésről szól tehát, és az erőnlétnek megfelelő súlyok beállításáról, így nagyobb szabadsággal lehet az egyéni igényekhez szabni ezeket a gépeket. A széles kínálatnak köszönhetően minden olyan izomcsoportot erősíthetünk a kültéren elhelyezhető gépek által, amit egy hagyományos konditeremben már megszoktunk.