Faberland játszótér építés logó szlogennel

Hogyan segít az egészséges életvitel kialakításában a street workout park?

Az egészséges életvitel kialakításában a rendszeres és helyes testmozgásnak nagyon fontos szerepe van, ráadásul számos betegség is megelőzhető általa. Az emberi test fejlődésében, a növekedés folyamán ennek egyre fontosabb szerepe van és így kiemelendő egy street workout park jelentősége is.

A helyes testmozgás szüksége és a street workout park

Annak ellenére, hogy a WHO definíciója szerint fizikai aktivitásnak tekinthető minden olyan testmozgás, ami energiaráfordítást igényel a harántcsíkolt izomzat részéről, nyilvánvaló az a tény, hogy rengeteg testmozgást lehet helytelenül is végezni, ami adott esetben káros is lehet a szervezetre. Ezért szokták ajánlani a sportolni vágyóknak, hogy látogassanak el az otthoni megoldások helyett inkább az erre a célra kialakított fitnesztermekbe. Ez sajnos azonban nem mindenkinek megengedhető kiadást és időráfordítást jelent. Az újonnan létrehozott és egyre inkább elterjedőben lévő street workout parkok azonban nagyszerű és ingyenes lehetőséget biztosítanak a környékbeli sportolni vágyók számára a helyes testmozgásra. Közösségépítésre és az aktív közösségi területek használatának növelésére különösen alkalmas, illetve különösen jó kikapcsolódást nyújt a családok számára a kellemes nyári esték alkalmával.

street workout park
Man workout photo created by wirestock – www.freepik.com

A szabadtéren létesített edzőpályák valós igényre adnak hatékony választ

A street workout park más néven kültéri tornapálya olyan szabadtérben épített létesítmény, amit többnyire a gyermekjátszóterek mellé, szabadtéri parkokba, lakótelepekre, sportlétesítmények és strandok mellé, esetleg rehabilitációs intézményekhez szoktak felépíteni, így könnyen megközelíthetőek lesznek. Mivel a mozgásszegény életmód kulcsszerepet tölt be a kardiovaszkuláris betegségek, a rosszindulatú daganatok és a cukorbetegségek kialakulásában, az orvosok egyre inkább javasolják minden korosztály számára a rendszeres testmozgást. A street workout parkok létesítése erre az igényre ad adekvát megoldást, így az építést finanszírozók az adott lakóközösség egészséges életvitelének kialakítását segítik elő. Az ilyen beruházások idővel igazán megtérülőnek bizonyulnak úgy a település megjelenése, mint a lakóközösség formálódása és a szociális kapcsolatok erősödése szempontjából.

Számos termékcsalád elérhető a street workout parkok fitnesz eszközeit illetően, ezek közül a City fitnesz termékcsalád a saját testsúlyos edzések segítésére lettek kitalálva. Ezek kiválóak az ízületek karbantartására, a vérkeringés frissítésére és a test átmozgatására. Mivel termékek közül sok komplex eszköznek minősül, így egy típus több funkcióra is alkalmazható.

street workout park
Strength training photo created by master1305 – www.freepik.com

Street workout park a Faberland jóvoltából – tervezés és kivitelezés

A Faberland Kft. többek között street workout park eszközök gyártásával és telepítésével is foglalkozik. Az általunk forgalmazott prémium minőségű eszközök esztétikus megjelenése révén bármilyen környezetbe nagyszerűen beilleszthetők. Masszív felépítésük által kiállják az idők próbáját, és az esetleges rongálásoknak is ellenállnak. Termékeink között megtalálhatóak például a különböző húzódzkodásra és nyújtásra alkalmas eszközök, bordásfalak, vízszintes létrák, gyűrűk, kötelek, fekvőtámasz csillagok, párhuzamos korlátok, haspadok és hátizom erősítők is. A munkálat során először is ingyenes tanácsadást nyújtunk, és felmérjük a tornapálya építési területét. Az ötletek átbeszélését követően elkészítjük a pontos terveket, és a lehető legrövidebb idő alatt kivitelezzük az adott beruházást. A street workout park eszközei továbbá karbantartást sem, vagy ha mégis, akkor minimális mértékben igényelnek. Tökéletes mozgásélményt, és jó szórakozást biztosítanak a család apraja-nagyja számára!