A gyermekek számára a zenélés szórakozás, miközben örömteli hangulatot teremt, érzelmeket fejez ki. A hangszer használat fejleszti a társas kapcsolatokra való nyitottságot, a gondolkodást, az emlékezetet, a kézügyességet, a kreativitást és jótékony hatást fejt ki a fejlődő mogzáskoordinációra.

Strapabíró, kreatív kültéri hangszereink jól viselik az időjárás és a gyemekek igénybevételét. Kiváló kiegészítője lehet játszótereknek, városi parkoknak, óvodai-, vagy akár iskolai udvaroknak. Fejlessze a gyeremeke muzikalitását a szabadban is!

Az alábbi kültéri hangszerek külön-külön és szetben is rendelhetők.

Kérje ajánlatunkat!

FLH01 Harangsor

Ennek a kültéri harangsornak a látványa a távolkelet építészetét idézi. Ez a kültéri hangszer vertikálisan egymásra helyezett harangokat tartalmaz, melynek gazdag hangvilága igazán kültéren érvényesül. Az állványhoz rögzített ütővel kell a harangokat egyesével megütni a tetejétől az aljáig, ezzel harmonikus dallamokat életre keltve.

FLH02 Xilofon

A xilofon az ütős hangszereken belül az idiofon hangszerek családjába tartozik, amelyek rugalmas szilárd testük rezgése révén hoznak létre hangokat. Ez a kültéri hangszer megfelelően behangolt és sorba rendezett fém lapkákat tartalmaz. Különleges tudást nem igényel a megszólaltatása. Egyszerű használata a gyerekeket kreativitásra és zenei tapasztalatok gyűjtésére serkenti. 

Ezen a kültéri xilofonon a fémlapkák szabadon függnek, melyeket a két rögzített ütő segítségével lehet megszólaltatni.

FLH03 Xilofon

A xilofon az ütős hangszereken belül az idiofon hagnszerek családjába tartozik, amelyek rugalmas szilárd testük rezgése révén hoznak létre hangokat. Ez a kültéri hangszer megfelelően behangolt és sorba rendezett fém rudakat tartalmaz. Különleges tudást nem igényel a megszólaltatása. Egyszerű használata a gyerekeket kreativitásra és zenei tapasztalatok gyűjtésére serkenti. 

Ez a kültéri xilofon változat műanyag burkolatba épített fémlapokat tartalmaz, melyet a rögzített ütő segítségével lehet megszólaltatni.

FLH04 Álló hang

A hang fémből készült idiofon ütőhangszer. 

Egyszerűen kézzel - újakkal ütve a különlegesen kialakított fém hangszert karakteres, mégis lágy hangokat képzehetünk, mely egyszerű ritmusban kellemes dallammá formálódhat. Jól kiegészíti a többi kültéri hangszer hangvilágát. 

Ez a kültéri hangszer egy személyes, állva használható.

FLH05 Ülő hang

A hang fémből készült idiofon ütőhangszer.

Egyszerűen kézzel - újakkal ütve a különlegesen kialakított fém hangszert karakteres, mégis lágy hangokat képzehetünk, mely egyszerű ritmusban kellemes dallammá formálódhat. Jól kiegészíti a többi kültéri hangszer hangvilágát. 

Ezt a kültéri hangszert egyszerre akár ketten is használhatják. Ilyen módon a gyermek zenei készségein túl a társakkal való kooperativitását is fejlesztheti. Az ülőkék segítségével hosszú gyakorlást és kényelmes játékot biztosít.

FLH06 Csőharang

A csõharang állványra függesztett, kromatikusan hangolt fémcsövek sora, amelyek kalapács ütésére szólalnak meg. Az ütõhangszerek körébe tartozó építmény harangzúgásra emlékeztetõ hangot ad. 

Ez a kültéri hangszer különböző hosszúságú, hangolt fémcsöveket tartalmaz. Minél hosszabb egy cső, annál mélyebb hangot ad. A termék használata igen egyszerű: a tartóhoz rögzített ütővel kell a csövek közepét határozottan megütni, és egyszerű ritmus során is kellemes dallamot hozhatunk létre.

FLH07 Marimba

A marimba egy afrikai eredetű ütő-dallamhangszer, az idiofon hangszerek csoportjába tartozik, a xilofon egy fajtája.

Ez a kültéri hangszer fém, horizontálisan sorba rendezett csöveket tartalmaz, melyek lágy és harmonikus hangokat adnak. Marimbán játszani nagyon egyszerű és ösztönszerű. A csövek középső részét kell a talpazathoz rögzített ütővel ritmusosan megütni. Gyerkmekek és felnőttek számára is élvezetes játék, tudástól függetlenül. 

FLH08 Marimba

A marimba egy afrikai eredetű ütő-dallamhangszer, az idiofon hangszerek csoportjába tartozik, a xilofon egy fajtája.

Ez a kültéri hangszer fém, vertikálisan sorba rendezett csöveket tartalmaz, melyek lágy és harmonikus hangokat adnak. Marimbán játszani nagyon egyszerű és ösztönszerű. A csövek középső részét kell a talpazathoz rögzített ütővel ritmusosan megütni. Gyerkmekek és felnőttek számára is élvezetes játék, tudástól függetlenül. 

FLH09 Pad

A kültéri hangszerekhez stílusban jól illeszkedő pad, mely a hallgatóság számára is kényelmes helyet biztosít. A padokat kreatív módon különböző alakzatokban is lehet telepíteni (kör, S alak stb) ezzel tovább növelve a kialakított tér játékosságát.

FLH10 Dobok

A kültéri hanszerekhez jól illeszkedő 3 részes kültéri dob szett a klasszikus ritmust ütő dobokra hasonlít. Megszólaltatása kézzel vagy ütőkkel egyaránt lehetséges. A ritmus szekció elengedhetetlen része!

FLH11 Hangcsövek

Ezt a kültéri hangszert egyszerre egy vagy akár két személy is használhatja. Tetszőlegesen, az ütők segítségével kell a hangcsöveket megszólaltatni. A különböző ritmus és hangkombinációk remek szórakozást kölcsönöznek.

FLH12 Beszélő cső I.

Ez a kültéri játék izgalmas kaland a gyermekek számára. Használata igen egyszerű: a cső két végéről a két használó egymásnak suttog, énekel vagy egyéb hangokat küld, melyket kívülről nem lehet hallani, kizárólag a játék másik résztvevője hallhatja. Ez az izgalmas játék kreativitásra és együttműködésre ösztönözheti a gyermekeket. 

FLH13 Beszélő cső II.

Ez a kültéri játék izgalmas kaland a gyermekek számára. Használata igen egyszerű: a cső két végéről a két használó egymásnak suttog, énekel vagy egyéb hangokat küld, melyket kívülről nem lehet hallani, kizárólag a játék másik résztvevője hallhatja. Ez az izgalmas játék kreativitásra és együttműködésre ösztönözheti a gyermekeket. A készlet egy szilárd, 15 méter hosszú hullámcsövet tartalmaz. A hullámcső lehetővé teszi az alkotóelemek tetszőleges, 15 métert meg nem haladó távolságban való elhelyezését. E megoldás a hangszer puha felületekhez (pl. gyep, homok) való professzionális és stabil rögzítését biztosítja.

FLH14 Ütő

A kültéri hangszerek fontos tartozéke ez a rögzíthető ütő. Akár, ha cserére szorul egy korábbi ütő, akár, ha ha kiegészíteni szeretné 1-1 kültéri hangszerét (pl. hang) remek választás ez a kiegészítő. 

© Faberland Kft. gyermek és felnőtt játszótér, gördeszkapálya, sportpálya, kültéri fitness eszköz, kutyafuttató, kerítés építés, tervezés, gyártás és kivitelezés.  Készítette: Arteries Studio