Cégünk többek között kültéri fitness eszközök, komplett felnőtt játszóterek forgalmazását és telepítését is végzi.

Az általunk forgalmazott kültéri fitness eszközök prémium minőséget képviselnek, és esztétikus megjelenést biztosítanak a közterületeknek. Mivel masszív felépítésűek, ezért az esetleges rongálásoknak jól ellenállnak. Karbantartást nem, vagy csak minimális mértékben igényelnek.

Felnőtt játszótereink hasznos időtöltést kínálnak, melyek elősegítik az egészségtudatos életmódot, mindemellett közösségteremtő értéket is képviselnek a felnőtt korosztály számára.

Kültéri fitness eszközeink némelyikét fogyatékkal élők is használhatják!

Az általunk gyártott gyermekjátszóterek mellé javasoljuk a felnőtt játszóterek telepítését is, mivel így a szülők, nagyszülők is aktívan tölthetik el szabadidejüket, mialatt szemmel tartják gyermekeiket.

Felnőtt játszótereinket ajánljuk továbbá: szabadtéri parkokba, lakótelepekre, lakóparkokba, sportlétesítmények és strandok mellé, idősotthonokhoz, rehabilitációs intézményekhez, szállodák kertjeibe, autópályák menti pihenőhelyekre, oktatási intézményekbe és minden egyéb közterületre, ahol fontosnak tartják az egészséges életmódot és a mozgást.

Felnőtt játszótereink rendelkeznek megfelelőségi TÜV tanúsítvánnyal.

CF01 Csípőmozgató

Használata:


Az eszköz két külön funkcióval bír:

 • Ülve: Helyezkedjen el az ülésen, lábait helyezze a lábtartóra, hátát tartsa egyenesen. Kezeit a kapaszkodóra helyezve fordítsa el csípőjét az ütközőig jobbra és balra.
 • Állva: Álljon fel a tárcsára, kezeit helyezze a kapaszkodóra és fordítsa el törzsét jobbra, majd balra egészen az ütközőkig.

Az eszközt egyszerre akár három személy is használhatja.

Mérete: 79 x 122 x 130 cm 

Biztonsági terület: 520 x 520 cm

CF02 Kerékpár és lépegető

Használata:

Az eszköz két külön funkcióval bír:

 • Kerékpár: Helyezkedjen el az ülésen, hátát tartsa egyenesen. Kezeit helyezze el a kapaszkodón és tekerje a pedált ütemesen.
 • Lépegető: Álljon fel a lábtartóra, fogja meg a kapaszkodót, hátát tartsa egyenesen. Helyezze testsúlyát hol a jobb, hol a bal lábára, lépegető mozgást végezve.

Mérete: 87 x 150 x 140 cm

Biztonsági terület: 365 x 501 cm

CF03 Testépítő eszköz

Használata:

Az eszköz három külön funkcióval bír:

 • Vízszintes korlát: Támaszkodjon alkarra és kapaszkodjon a fogantyúkba, hátát szorítsa a háttámlának. Ügyeljen arra, hogy az alkar a felkarral 90 fokos szöget zárjon be. Húzza térdeit a mellkasához, majd engedje vissza. A gyakorlat nehezítéséhez lábait tartsa egyenesen és emelje lábait derékszögig.
 • Combfeszítő: Helyezkedjen el az ülésen, kapaszkodjon a fogantyúkba, lábfejét helyezze az alsó rúd alá. Lassan nyújtsa ki lábait, majd engedje vissza kiinduló helyzetbe.
 • Húzódzkodó: Álljon a fogantyúk alá, majd kis lendülettel fogja meg a külső vagy a belső kapaszkodókat. Húzza fel magát karhajlítással állmagasságig, majd ereszkedjen vissza kiinduló helyzetbe.

Az eszközt egyszerre akár három személy is használhatja.

Mérete: 80 x 200 x 200 cm

Biztonsági terület: 500 x 540 cm

CF04 Lábnyújtó

Használata:

Fogja meg a kapaszkodót, óvatosan lépjen fel a lábtartóra, lendítse lábait jobbra, majd balra. Minél nagyobb a kilengés, annál intenzívebb mozgás jön létre, a biztonságot a végponti ütközők garantálják.

Az eszközt egyszerre két fő is használhatja.

Mérete: 35 x 125 x 153 cm

Biztonsági terület: 460 x 525 cm

CF05 Karmozgató

Használata:

Az eszköz két karmozgató egységből áll, így egyszerre ketten is használhatják.

Álljon vállszélességű terpeszben, enyhén hajlított térdekkel az eszközzel szemben. Fogja meg a tárcsán lévő markolatot és végezzen körkörös mozdulatokat először kívülről befelé, majd ellenkező irányba is.

Mérete: 111 x 130 cm

Biztonsági terület: 370 x 420 cm

CF06 Lábnyomó

Használata:

Az eszköz két külön lábnyomó egységből áll, így egyszerre ketten is használhatják.

Helyezkedjen el az ülésen, hátát támassza az üléstámlának, kezeivel kapaszkodjon a fogantyúkba. Lábait helyezze a lábtartókra, lassan nyújtsa ki lábait, majd engedje vissza őket kiinduló helyzetbe.

Mérete: 45 x 191 x 180 cm

Biztnosági terület: 350 x 700 cm

CF07 Lábtárogató

Használata:

Az eszköz két külön lábtárogató egységből áll, így egyszerre ketten is használhatják.

Mindkét kezével fogja meg a kapaszkodót, majd óvatosan lépjen fel a lábtartókra. Ügyeljen arra, hogy hátát egyenesen tartsa. Nyújtott lábait tárja szét terpeszállásba, majd húzza vissza kiindulóhelyzetbe. A biztonságot a végpontokon elhelyezett ütközők garantálják.

Mérete: 25 x 120 x 150 cm

Biztonsági terület: 420 x 580 cm

CF09 Dupla sífutó

Használata:

Az eszköz egy dupla sífutó elemből áll, melyet önállóan egy személy, illetve egyidejűleg két személy is használhat.

Fogja meg a kapaszkodókat, majd óvatosan lépjen fel a lábtartókra. Mozgassa lábait előre-hátra, mintha síelne. A kapaszkodók a lábtartókkal szinkronban, ellentétes irányban mozognak.

Mérete: 250 x 163 x 160 cm

Biztonsági terület: 390 x 550 cm

CF10 Sífutó

Használata:

Az eszköz egy darab szimpla sífutó elemből áll.

Fogja meg a kapaszkodókat, majd óvatosan lépjen fel a lábtartókra. Mozgassa lábait előre-hátra, mintha síelne. A kapaszkodók a lábtartókkal szinkronban, ellentétes irányban mozognak.

Mérete: 35 x 83 x 162 cm

Biztonsági terület: 483 x 470 cm

CF11 Haspad

Használata:

Az eszközt egyszerre egy személy használhatja.

Feküdjön fel a padra, lábfejeit helyezze a rúd alá. Kezeit helyezze a tarkójára vagy keresztezze a mellkasán. Végezzen lassan felülést, majd ereszkedjen vissza, kiinduló helyzetbe.

Mérete: 59 x 139 cm

Mozgási tér: 270 x 440 cm

CF16 Lépegető és csípőmozgató

Használata:

Az eszköz két külön funkcióval bír, melyet egyszerre akár ketten is használhatnak.

 • Lépegető: Álljon fel a lábtartóra, fogja meg a kapaszkodót, hátát tartsa egyenesen. Helyezze testsúlyát hol a jobb, hol a bal lábára, lépegető mozgást végezve.
 • Csípőmozgató: Helyezkedjen el az ülésen, lábait helyezze a lábtartóra, hátát tartsa egyenesen. Kezeit a kapaszkodóra helyezve fordítsa el csípőjét az ütközőig jobbra és balra.

Mérete: 84 x 145 x 140 cm

Biztonsági terület: 360 x 550 cm

CF18-1 Testépítő

Használata:

Az eszköz három funkcióval bír, egyszerre akár három személy is használhatja.

 • Vízszintes korlát: Támaszkodjon alkarra és kapaszkodjon a fogantyúkba, hátát szorítsa a háttámlának. Ügyeljen arra, hogy az alkar a felkarral 90 fokos szöget zárjon be. Húzza térdeit a mellkasához, majd engedje vissza. A gyakorlat nehezítéséhez lábait tartsa egyenesen és emelje azokat derékszögig.
 • Combfeszítő: Helyezkedjen el az ülésen, kapaszkodjon a fogantyúkba, lábfejét helyezze az alsó rúd alá. Lassan nyújtsa ki lábait, majd engedje vissza kiinduló helyzetbe.
 • Karhúzó: foglaljon helyet az ülésen, háttal az eszköznek, helyezze lábait az alsó rúdra. Fogja meg a fenti karokat és lassan húzza a vállak irányába, miközben saját testsúlyát felemeli.

Mérete: 120 x 185 x 185 cm

Biztonsági terület: 465 x 465 cm

CF19 Légben járó

Használata:

Fogja meg a kapaszkodót, majd óvatosan lépjen fel a lábtartókra. Mozgassa lábait előre-hátra, mintha sétálna. A sebesség növelésével az intenzitás fokozható.

Mérete: 136 x 152 cm

Biztonsági terület: 535 x 535 cm

CF22 Kerékpár

Használata:

Foglaljon helyet az ülésen, kezeivel kapaszkodjon a fogantyúkba. Lábait a pedálra helyezve, kezdjen el tekerni. A sebesség növelésével az intenzitás fokozható.

Mérete: 85 x 105 x 130 cm

Biztonsági terület: 350 x 407 cm

CF27 Lábnyújtó és tárogató

Használata:

Az eszköz két külön funkcióval bír, egyszerre akár két személy is használhatja.

 • Lábnyújtó: Fogja meg a kapaszkodót, óvatosan lépjen fel a lábtartóra, lendítse lábait jobbra, majd balra. Minél nagyobb a kilengés, annál intenzívebb mozgás jön létre. A biztonságot végponti ütközők garantálják.
 • Tárogató: Mindkét kezével fogja meg a kapaszkodót, majd óvatosan lépjen fel a lábtartókra. Ügyeljen arra, hogy hátát egyenesen tartsa. Nyújtott lábait tárja szét terpeszállásba, majd húzza vissza kiindulóhelyzetbe. A biztonságot a végpontokon elhelyezett ütközők garantálják.

Mérete:34 x 121 x 150 cm

Biztonsági terület: 420 x 460 cm

CFE sorozat kültéri fitness eszközök mozgássérülteknek

A CFE sorozat kimondottan mozgássérültek részére lett kifejlesztve.

© Faberland Kft. gyermek és felnőtt játszótér, gördeszkapálya, sportpálya, kültéri fitness eszköz, kutyafuttató, kerítés építés, tervezés, gyártás és kivitelezés.  Készítette: Arteries Studio